Geplaatst op:

Mega investering voor Khalifa Port

Khalifa Port wil zich met de ontwikkeling van een nieuwe terminal positioneren als strategische en regionale hub voor de VAE. De investering is goed voor een groei van 6Β miljoen TEU voor de totale overslagcapaciteit.

De haven van Abu Dhabi behoort tot de meest slimme haven ter wereld en is eind 2012 operationeel gegaan als de eerste semi geautomatiseerde haven in de regio.Β De huidige totale overslagcapaciteit van de haven is 2,5 miljoen TEU. In 2023 moet dit 8,5 miljoen TEU zijn, waarmee Khalifa Port volgend jaar al bij de vijfentwintig grootste containerhavens ter wereld zal horen.

De investering voor de ontwikkeling en exploitatie van de nieuwe terminal wordt gedaan door MSC. De Italiaanse rederij heeft een joint venture voor dertig jaar van 1,1 miljard dollar getekend.

In de komende twee jaar worden er dertien nieuwe scheepskranen op de kades geplaatst, waarna de kades tevens uitgebreid worden. De investering wordt daarnaast gebruikt voor het uitdiepen van water, zodat ook de containerreuzen van 22.000 TEU kunnen aanmeren. MSC gaat geleidelijk aan een aantal activiteiten van Jebel Ali en Dubai overbrengen naar de nieuwe terminal in de haven van Khalifa Port. Dit zorgt voor verbeterde en naadloze toegang tot alle vrije zones in de VAE.

Ook COSCO is bezig met de ontwikkeling van een terminal in Khalifa Port. De CCO van Chinese rederij heeft aangegeven dat de terminal begin volgend jaar operationeel moet zijn. Met de komst van de nieuwe terminal heeft Kizad, de industriΓ«le vrije zone van Khalifa Port, al drie grote Chinese investeringsmaatschappijen aangetrokken.

Bent u actief in de VAE? Vanuit ons kantoor Jordex Global in Abu Dhabi kunnen wij u optimale service bieden.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more