Geplaatst op:

Megaproject voor Nederlandse kassenbouwer in Saudi-Arabië

Debets Schalke heeft de grootste tuinbouwinvestering van Saudi-Arabië ooit binnengehaald. Onze klant uit Monster realiseert drie verschillende projecten voor groenteteelt.

Op drie verschillende locaties worden drie verschillende kassenbouwprojecten met een totale omvang van 44 hectare gebouwd. Dit zijn maar liefst 88 voetbalvelden. Het gaat om typisch Saoedische kassen van 200 meter lang en 40 meter diep met corridors ertussen. Met het pad- en fan-koelsysteem is voldoende koelcapaciteit om in dit warme droge klimaat te telen, aldus exportmanager Wim van Weele.

Het project is onderdeel van het ambitieuze hervormingsprogramma 'Vision 2030', waarmee Koninkrijk Saoedi-Arabië zich voorbereidt op de toekomst. Het land staat bekend om haar olieproductie en wil haar economie verbreden. Momenteel wordt 70% van het voedsel geïmporteerd.

Na realisatie draagt ​​de Nederlandse Venlo-kas bij aan het op alle mogelijke manieren faciliteren van de teelt van komkommers, tomaten en paprika’s. De kassenbouw leidt tot een hogere zelfvoorziening en het reduceren van de voedselimportafhankelijkheid van het Midden-Oosten

Het eerste kasproject is al in aanbouw en wordt gerealiseerd in de regio Al-Kharj. Dit gebied is uitgegroeid tot een bloeiende oase waar voedingsmiddelen zoals granen, dadels en fruit worden geproduceerd. De 14,5 hectare met kassen vereist 300 containers met kasconstructiematerialen, volledig verscheept door ons. Project twee en drie zullen eind dit jaar van start gaan.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more