Geplaatst op:

Minder capaciteit Eastbound-Westbound route

China en Hong Kong staan van 1 - 7 oktober in het teken van Golden Week. Bedrijven en kantoren zijn dan gesloten, waardoor de export uit deze landen praktisch stil komt te liggen.

Golden Week begint op National Day, lokaal Guo Qing Jie genoemd. Deze feestdag, waarop de stichting van de Volksrepubliek China wordt gevierd, vindt standaard plaats op 1 oktober. Dit wordt uitbundig gevierd met optochten en parades.

Voor Chinezen is Golden Week een bijzondere week. Het is dΓ© periode waarin alle Chinezen vrij hebben en zelf genieten van een dagje uit of een vakantie in eigen land, waardoor het overal hartstikke druk is.

In de weken 39, 40 en 41 worden er diverse afvaarten richting Europa geschrapt, ook wel 'blank sailings' genoemd. Begin november heeft dit weer effect op het aantal afvaarten vanuit Europa naar het Verre Oosten.

Daarbij komt de huidige situatie van het equipmenttekort in de Nederlandse havens. Exportcontainers worden daardoor vrijgesteld op terminals in plaats van op een leeg, daarvoor ingericht depot. In andere gevallen moet er uitgeweken worden naar andere havens zoals bijvoorbeeld Antwerpen om containers te kunnen laden.

De scheepscapaciteit zal de komende tijd dus beperkt zijn. Wij adviseren u om daarom zo snel mogelijk bij ons aan te melden, zodat wij deze tegen de beste condities en de meest gunstige tarieven kunnen verschepen.

Voor aanvragen of meer informatie kunt u terecht bij uw bekendeΒ Jordex contactpersoon.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more