Geplaatst op:

Nagenieten van bezoek Wereldhavendagen

Afgelopen weekend stond Rotterdam geheel in het teken van de Wereldhavendagen.Β Zo'n 380 duizend mensen brachten een bezoek aan Nederlands grootste jaarlijkse maritieme festival, waaronder wij!

Met relaties hebben we per schip een bezoek gebracht aan de hypermoderne Verkeerscentrale Rotterdam om daar een kijkje achter de schermen te nemen.

Rotterdam is één van de drukste havens ter wereld en de grootste haven van Europa. Jaarlijks arriveren er honderdduizenden schepen. Verkeerscentrale Rotterdam in de Botlek leidt het scheepvaartkwartier in goede banen en bewaakt de bereikbaarheid en veiligheid van de haven.

Wim Mellegers, gids en oud-loods, heeft ons tijdens de vaartocht meegenomen door de Rotterdamse haven. Hij vertelde over de verschillende nautische dienstverleners die komen kijken bij hetΒ aanmeren en afmeren van (zee)schepen in de Rotterdamse haven.

Benieuwd naar onze dag? Bekijk dan de foto's op onze Facebookpagina!

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more