Geplaatst op:

Nederlandse landbouwkennis gevraagd in Saoedi-ArabiΓ«

Dat voedselzekerheid hoog op de agenda staat in veel Golfstaten, is u waarschijnlijk bekend. Dit komt niet alleen door de groeiende jonge bevolking met de vraag naar bepaalde producten, maar ook door klimaatverandering.

Saoedi-ArabiΓ« is al decennia lang bezig met het verstevigen van de voedselzekerheid om ook de bevolking te beschermen tegen afhankelijkheid. Waar in het verleden graan werd verbouwd in de woestijn wat waterbronnen flink uitput, is het land er nu achter dat verandering echt noodzakelijk is. Subsidies zijn niet effectief en er gaat veel voedsel verloren in de supply chain. Alhoewel het bewustzijn groeit, ontbreekt de technische kennis over mogelijkheden om water te besparen, capaciteitsopbouw en een efficiΓ«nte manier van ketenbeheer toe te passen in zowel de private als publieke sector.

De Saoedische overheid heeft diverse fondsen beschikbaar gesteld om initiatieven te stimuleren. Dit biedt kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven, dat niet alleen een belangrijke exporteur is van voedsel, maar juist ook een belangrijke leverancier is van kennis, technologieΓ«n en machines in de agro-industrie. Zo zijn er al diverse initiatieven, soms in samenwerking met universiteiten, in de kassenbouw.

Toch zien wij ook een flinke groei in de export van voedsel naar Saoedi-ArabiΓ«. Niet vreemd als 70% van het voedsel nog steeds wordt geΓ―mporteerd. Iets wat in de andere Golfstaten niet heel anders is. De agri- en voedselsector zijn belangrijke exportsectoren voor Jordex. Naast dat we ons hier echt in verdiepen en graag met klanten van gedachten wisselen over de laatste ontwikkelingen, is Ferdi Lems sinds dit najaar onze Business Development Manager Reefers. Samen bundelen we onze kennis over voedselproducten en het Midden-Oosten om klanten van de beste informatie te voorzien. Meer weten? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more