Geplaatst op:

Nieuwe blank sailings aangekondigd

Nu het coronavirus vanuit China is komen overwaaien naar Europa en de VS zijn er opnieuw blank sailings aangekondigd. Rederijen schrappen vanaf volgende week al een aantal β€˜single voyage’ afvaarten. De rest van de lijndiensten gaat vooralsnog gewoon door.

China lijkt langzaam op te krabbelen. De productie komt weer op gang, waardoor hun export zich herstelt. Containerschepen varen weer beladen onze kant op, maar doordat het coronavirus Europa in zijn greep heeft, daalt de vraag van de Europese markt.

Twee afvaarten vanuit AziΓ« naar Europa die gepland stonden voor 30 maart en 1 april zijn al geschrapt. Ook de FE2 Service van 19 april is afgelast en hoogstwaarschijnlijk zullen er nog meer volgen. Daarnaast worden grote schepen vanwege de te verwachte volumedaling vervangen door kleinere carriers.

Het is kortdag dat de blank sailings aangekondigd worden. Normaal gesproken, wordt dit drie Γ  vier weken van tevoren gemeld, maar het zijn geen normale tijden. Door snel in te spelen op de huidige situatie willen carriers overcapaciteit en dalende tarieven (die naar beneden kelderen)voorkomen.

Rolf Habben Jansen, ceo van Hapag-Lloyd, waarschuwt klanten voor de impact van het coronavirus op het aanbod van de diensten van het concern. Zo wordt de FE2 Service van THE Alliance, waar Hapag onderdeel van uit maakt, tussen het Verre Oosten en Noord-Europa van 19 april afgelast. Die dienst verbindt Busan, Shanghai, Ningbo, Yantian en Singapore met Southampton, Hamburg en Rotterdam.

Als expediteur monitoren wij voortdurend de situatie en zijn wij altijd op zoek naar de beste alternatieven voor u. Wij denken in deze veelbewogen periode graag mee voor de beste oplossing! Neem voor vragen of meer informatie contact op met één van onze accountmanagers.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more