Geplaatst op:

Nieuwe dienst Latijns-Amerika

Op 6 juni is er een nieuwe dienst tussen Europa en Latijns-Amerika gestart. Groot voordeel van de SAWC1, zoals de dienst heet, is een snelle directe verbinding tussen Noord-Amerika en de Chileense havens San Antonia en San Vicente.

De dienst verbindt Europa, Centraal Amerika, het CaraΓ―bisch gebied en de westkust van Zuid-Amerika en zorgt voor betere verbindingen via de transshipmenthavens van Balboa, Cartagena en Manzanillo.

De eerste afvaart vanuit Europa op 6 juni is gedaan door de Lexa Maersk vanuit Antwerpen. Londen en Hamburg zijn de andere Europese aanloophavens. In Chili is de dienst op 10 juni gestart door de Luna Maersk vanuit San Antonio.

Acht schepen van 4.500 TEU varen de dienst. Om in te spelen op de toenemende groei van reefer transporten zijn er aan boord van ieder schip 1.400 aansluitingen voor reefers.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more