Geplaatst op:

Nodige documenten bij export naar de Golf

Zakendoen met de Golfregio? Dan zijnΒ verschillende documenten nodig. Naast eventuele product- of gezondheidscertificaten is een exportdocument, factuur, paklijst en B/L vereist. Maar wat nog meer?

De incoterm is één van de eerste zaken die u met uw klant moet bespreken. Deze geven de rechten en plichten van koper en verkoper weer bij het leveren van de goederen m.b.t. het transport, de verzekeringen, vergunningen en douaneformaliteiten.

Bij een Letter of Credit kan er worden gevraagd naar een certificaat van de rederij. Om vergissingen te voorkomen is het belangrijk van te voren te controleren of de ontvanger de juiste importvergunningen heeft en bevoegd is de goederen te importeren, in geval van gevaarlijke goederen. Zorg daarbij in overleg met de ontvanger voor een juiste goederenomschrijving en HS-code. Dit kan in sommige Golflanden anders zijn dan wij in Nederland gebruiken.

Voor veel producten is een EUR1 gewenst of een Certificaat van Oorsprong noodzakelijk. Daar dient vaak het land van oorsprong op te staan en is vermelding van alleen de Europese Unie niet voldoende. Let op dat u de juiste geldige leveranciersverklaringen aanlevert om vertraging van het proces te voorkomen en indien een klein deel van de goederen uit de Europese Unie komt, u een knock-down verklaring bij de KVK aanvraagt om toch een specifiek land op het Certificaat van Oorsprong of EUR1 vermeld te krijgen.

Wilt u weten welke papieren nodig zijn voor uw product en een specifiek land, kijk dan op http://madb.europa.eu/madb/euTariffs.htm. Hier kunt u per HS-code en land zien wat er nodig is. Aarzelt u of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons Export Customer Service Department, zodat we u verder kunnen assisteren.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more