Geplaatst op:

Ontwikkelingen West-Afrika

Verscheept u goederen naar West-Afrika? Wij brengen u graag op de hoogte van de locale ontwikkelingen. Tema en Takoradi stellen het Waiver document verplicht en Douala Port in Kameroen kampt met hevige congestie.

Om toezicht te houden op het export- en importverkeer en de instanties vanΒ Tema en Takoradi op de hoogte te stellen vanΒ informatie over de goederen, afzender en geadresseerde, wordt de Waiver per 1 april 2018 verplicht gesteld. Houd er rekening mee dat uΒ de waiver, ook wel Cargo Tracking Note (CTN) genoemd, moet hebbenΒ ingediend bij de ontvangende autoriteiten, op het moment dat de lading arriveert in de loshaven.

Worden uw goederen naarΒ Douala Port verscheept, dan is de kans groot dat uw verscheping vertraging oploopt. Door overcapaciteitΒ loopt de operatie in de havenΒ  flinke vertraging op.Β Containers kunnen niet op tijd afgevoerd worden aan de kade, omdat rederijen moeten wachten op een ligplaats. Wij willen u erop wijzen dat er hierdoor mogelijk een congestietoeslag doorbelast kan worden.

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gesteld over ontwikkelingen, nieuws en kennis over logistiek en transport van en naar Afrika? Meld u dan aan voor onze Afrika nieuwsbrief.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more