Geplaatst op:

Ook in Q3 veel blank sailings

De blank sailings blijven aanhouden. Ook in het derde kwartaal worden er aardig wat afvaarten geschrapt, wat de capaciteit met 15 procent verlaagt.

De afgelopen weken hebben rederijen hun vaarschema's voor Q3 van 2020 aangekondigd. Uit analyses van verschillende onderzoeksbureaus blijkt dat de capaciteit hetzelfde blijft als het tweede kwartaal en er dus flink wat, ongeveer 15 procent van alle afvaarten geschrapt blijven.

Vaak worden tarieven verlaagd om containerschepen te vullen. Rederijen houden er nu een andere tactiek op na. Door te snijden in de capaciteit kunnen de tarieven op peil gehouden worden. Uit de analyses blijkt dat de tarieven in de eerste twintig weken van 2020 bijna onafgebroken boven de tarieven van 2018 en 2019 liggen.

De World Container Index van Drewry ligt zelfs 22 procent hoger dan een jaar geleden. Deze index is gebaseerd op acht routes tussen de VS, Europa en AziΓ«. Volgens directeur Alan Murphy van Sea-Intelligence is de verklaring hiervoor dat het aantal rederijen op de oostwest-routes door de allianties tot drie is gereduceerd, waardoor er weinig onderboden wordt.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more