Geplaatst op:

Overzicht Latijns-Amerikaanse import en export

Weet u wat de belangrijkste import- en exportproducten zijn van de grootste Latijns-Amerikaanse economieรซn? Wij zetten ze voor u op een rij!

Braziliรซ Braziliรซ staat de laatste tijd vaak in een negatief daglicht als gevolg van een aanhoudende politieke crisis en economische recessie. Toch blijft Braziliรซ de grootste economie van Latijns-Amerika en is het nog steeds รฉรฉn van de top 10 economieรซn wereldwijd.

Braziliรซ importeert voornamelijk machines, chemische producten, olie, en elektronica. Belangrijke exportproducten zijn koffie, ijzererts, sojabonen, schoeisel, motorvoertuigen, sinaasappelconcentraat, rundvlees en tropisch hardhout.

Mexico Mexico is de op รฉรฉn na grootste economie van Latijns-Amerika. De Mexicaanse economie is sterk afhankelijk van die van de Verenigde Staten. Gezien de huidige gecompliceerde situatie met haar buurland blijft het de vraag wat dit zal gaan betekenen voor de Mexicaanse economie.

De grootste importproducten zijn voertuigen, voertuigonderdelen, geraffineerde olie en computers. Opvallend is dat de belangrijkste exportproducten overeenkomen met de belangrijkste importproducten. Daarnaast wordt er veel medische apparatuur en diverse groente en fruit vanuit Mexico geรซxporteerd.

Peru De afgelopen jaren is Peru, dankzij haar open economische beleid, erin geslaagd gezien te worden als รฉรฉn van de meest kansrijke groeimarkten in de regio. Met een verwachte economische groei van meer dan 3% voor het rest van het jaar is Peru de snelst groeiende economie van Zuid-Amerika.

Producten die voornamelijk worden geรฏmporteerd zijn olieproducten, plastic, machines en voertuigen. Maar ook papier, soja producten en tarwe. Traditioneel gezien is Peru een belangrijke exporteur van metalen zoals koper, goud en zink. Ook olie, koffie en aardappelen worden veel geรซxporteerd. Daarnaast is er een toename in de export van asperges en avocadoโ€™s.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthiโ€™s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israรซl.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more