Geplaatst op:

Part I: Opvallende wetten in Amerika

Amerika, ook wel het land van de vrijheid en onbegrensde mogelijkheden genoemd. Niets is te gek, dat bewijzen deze opvallende wetten wel.

β€’ Zondag rustdag In Florida mogen vrouwen op zondag geen parachutesprong maken, tenzij ze gehuwd zijn. Op zondag mogen mannen hun vrouw niet kussen in Hartford, Connecticut. In Rhode Island, de kleinste staat van Amerika, is het verboden om op zondag zowel tandpasta als een tandenborstel te verkopen aan dezelfde klant. In Kansas mag op alle dagen kersentaart gegeten worden, behalve op zondag. En in Columbus mogen winkels op zondag geen cornflakes verkopen.

β€’ Vissen beschermde diersoort? In Oklahoma mogen vissen niet dronken gevoerd worden. In Tennessee is het niet toegestaan om op ze te jagen met een lasso en in Illinois is het verboden om te vissen in je pyjama.

β€’ Verliefd, verloofd, getrouwd Bij het flirten mogen in San Antonio, Texas geen handen en/of ogen gebruikt worden. In Kentucky is het toegestaan om maximaal drie keer met dezelfde man te trouwen, niet vier keer. Het haar van een getrouwde vrouw in Michigan is eigendom van de man. In Logan County, Colorado mag een man een vrouw niet wakker kussen tijdens haar schoonheidsslaapje.

Benieuwd naar andere opvallende wetten van landen waarin wij gespecialiseerd zijn? Lees dan Drie opvallende regels in Dubai die in Nederland heel normaal zijn en Vijf opvallende wetten in China.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more