Geplaatst op:

Ramadan 2018

Afhankelijk van de stand van de maan begint dinsdag 15 of woensdag 16 mei de Ramadan. De Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender en is de vastenmaand voor moslims.

De vastenmaand is één van de vijf plichten van een moslim. Het is een maand van bezinning en waar het geven om anderen centraal staat.

Tijdens de vastenmaand van de moslims hebben veel islamitische landen te maken met aangepaste werktijden en roosters. Houdt rekening met dat lokale processen iets kunnen vertragen. De Ramadan zal eindigen rond 14 juni waarna het Suikerfeest begint op waarschijnlijk vrijdag 15 juni, dit ook weer afhankelijk van de stand van de maan. Tijdens het Suikerfeest, wat enkele dagen duurt, zijn bedrijven in islamitische landen veelal gesloten.

Ons kantoor Jordex Global is tijdens de Ramadan gewoon open en tijdens het Suikerfeest bereikbaar.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more