Geplaatst op:

Record avocado-export Peru

De Peruaanse export van avocado's heeft een record bereikt. Nederland neemt de eerste plaats in als belangrijkste afzetmarkt van de Peruaanse avocado's.

Met een toename van 26% ten opzichte van 2017 heeft Peru een waarde van meer dan 710 miljoen euro bereikt in 2018. Hiervan is meer dan 245 miljoen euro afkomstig van de Nederlandse markt, als belangrijkste bestemming. Gevolgd door de VS met 170 miljoen euro en Spanje met bijna 100 miljoen euro.

Bij het importeren en exporteren van avocado's komt het op gekoeld transport aan. Om de fruitsoorten in optimale conditie op plaats van bestemming af te leveren, worden de avocado's in reefer containers vervoerd. Hierin kunnen onder meer de luchtvochtigheid en het zuurstofgehalte in de gaten gehouden worden en aangepast worden aan de specifieke kwetsbaarheid van de lading. Doordat de ademhaling van de fruitlading omlaag wordt gebracht in de container, valt deze als het ware geconditioneerd 'in slaap', waardoor het verouderingsproces wordt vertraagd.

Na de geΓ―mporteerde avocado's te hebben geproduceerd tot een ander product zoals guacamole, is de vraag groot om dit vervolgens weer te exporteren. Ook deze producten doen wij graag laten vervoeren per reefer transport. Neem voor meer informatie of aanvragen contact op met onze reefer specialist Ferdi Lems!

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more