Geplaatst op:

Rederijen keren terug naar Iran

Na het opschorten van sancties varen er inmiddels weer 21 internationale scheepsvaartmaatschappijen naar de belangrijkste haven van Iran; Shahid Rajaie, Bandar Abbas.

De directeur van de maritieme afdeling van Hormozgan Ports bestempelt Shadid Rajaie Port als de gouden poort voor de Iraanse economie. De haven is goed voor 53% procent van de export en import en neemt 70% van de overslag voor zijn rekening, meldt het officiële persbureau van Iran.

De waarde van de geëxporteerde goederen vanuit de haven groeide in het vorige jaar (jaar 1395) van de Iraanse kalender, geëindigd op 20 maart 2017, met  44% ten opzichte van het jaar ervoor.

Volgens Alireza Dashanti, een functionaris van de douaneadministratie voor de provincie Hormozgan, is er in die periode 44 miljoen ton aan verschillende goederen met een waarde van $11.1 miljard geëxporteerd vanuit Shadid Rajaie Port. De waarde van de import bedroeg  $18.6 miljard, aldus de functionaris.

Voor Iran gelden nog steeds strikte regels en hanteren wij een compliance beleid. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze Midden-Oosten specialiste Kim Mulder.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more