Geplaatst op:

Reefer containers tekort

Eind van dit jaar zal er een tekort ontstaan aan reefer containers. Dit komt door gebrek aan investeringen in nieuw materiaal in combinatie met een gezonde groei van de markt.

Na het omvallen van Hanjin en de financiΓ«le onzekerheid waarin veel rederijen zich vorig jaar bevonden, zijn reders een stuk terughoudender geworden met het doen van investeringen. Sinds 2016 zijn er beduidend minder nieuwe reefer containers aangeschaft.

Uit onderzoek van consultancybureau Dynamar blijkt dat er in 2016 43% minder reefer containers gebouwd zijn dan in 2015. In 2016 is er 155.000 TEU nieuwe reefer containers gebouwd. In de eerste zes maanden van dit jaar is dat 80.000. De productie ligt dus nagenoeg gelijk.

β€œHet transport van bederfelijke waar groeit gemiddeld met 4% per jaar. Sommige markten, zoals farmaceutische producten, groeien zelfs met meer dan 10% vanwege het herstelde vertrouwen in containerrederijen”. Aldus marktanalist Philip Damas van Drewry.

Het dalende aanbod en de groeiende vraag zal uiteraard invloed hebben op de vrachttarieven. Voor aanvragen en meer informatie kunt u contact opnemen met onze specialisten Jeroen Vermaas en Danique Harteveld.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more