Geplaatst op:

Reefers belangrijke groeimarkt

De Rotterdamse haven en rederijen zien de reefermarkt blijvend groeien. Rederijen passen hun vloot erop aan met de nieuwste containerschepen.

De laatste maanden komen er meer conventionele koelschepen aan in de haven van Rotterdam. Rederijen zijn niet in staat voldoende reefercontainers in de laadhavens van Zuid-Afrika te positioneren door de coronamaatregelen. Het reeferterkort dwingt exporteurs meer op de 'ouderwetse' manier te verschepen in conventionele koelschepen met aan dek containers en in het ruim pallets.

Niet alleen de laatste maanden, maar ook de afgelopen jaren maakt de reefermarkt een sterke groei door. Het gebruik van reefercontainers groeit jaarlijks met 3 Γ  4%. Deze groei is te danken aan de wereldwijd stijgende vraag naar verse en meer gevarieerde producten. Ook worden er naast de bekende producten zoals vis, groente en fruit, steeds meer andere producten zoals medicijnen en elektronica -die niet blootgesteld mogen worden aan hoge temperatuurverschillen- in reefers vervoerd.

Rederijen spelen in op de groeiende vraag. ONE breidt haar reefervloot uit met vijfduizend veertigvoets koelcontainers. De afgelopen jaren heeft de rederij al flink geΓ―nvesteerd in reefers en ook in 2020 wordt deze strategie voortgezet. De vloot van HMM groeit dit jaar mede aanzienlijk. HMM Algeciras die begin juni in Rotterdam aankwam, is de eerste van twaalf recordschepen met een capaciteit van 24.000 TEU per stuk. De nieuwe schepen hebben gemiddeld 25 procent meer reeferplugs dan de voorgaande schepen.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more