Geplaatst op:

Reefers - één van onze specialisaties

De vraag naar reefer containers neemt structureel toe. De grootste haven van Europa is koploper als het op gekoeld transport aankomt. Als Rotterdams bedrijf zijn wij dan ook gespecialiseerd in reefer transporten.

Goederen zoals groente en fruit, bloembollen, diepgevroren vis, maar ook chocolade en farmaceutische goederen zijn temperatuurgevoelig. Hiervoor wordt een container gebruikt, die uitgerust is met een koelunit waardoor een nauwkeurige regeling van de temperatuur mogelijk is. Dit noemen we een reefer (van ‘refrigerator‘) container.

Naast het reguleren van de temperatuur heeft de reefer container ook de mogelijkheid om de luchtvochtigheid en verse luchttoevoer te controleren. Dit is van belang voor goederen die net wat specifiekere zorg nodig hebben om in optimale staat op de eindbestemming aan te komen. Voorbeelden van deze goederen zijn uien of appels.

De groei van reefer containers neemt sneller toe dan de groei van overige containers. Door de stijgende welvaart en de groeiende populatie in Azië en het Midden-Oosten zien we voornamelijk een toename op de Eastbound. Temperatuurgevoelige goederen worden vandaag de dag niet alleen per schip of vliegtuig vervoerd, maar ook per trein. De komst van de nieuwe Zijderoute bevordert de handel tussen Europa en Azië.

Door de toenemende globalisering van de handel in verse land- en tuinbouwproducten is de verwachting dat het transport in reefer containers, ook op de korte afstanden, alleen maar zal toenemen.

Om bij te dragen aan de positie van de haven van Rotterdam is een nauwe connectie met de markt onmisbaar. Ferdi Lems is onze specialist op het gebied van reefers. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen woont hij regelmatig beurzen en demonstraties bij georganiseerd door reefer exploitanten. Van 18-20 februari hij met Jan Dits (sales manager) de Gulfood - dé beurs voor de voedingsindustrie in het Midden-Oosten - in Dubai.

Neem voor meer informatie of aanvragen contact op met Ferdi!

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more