Geplaatst op:

Reeferweetjes en -feitjes

De sterke groei van verse producten is te danken aan de wereldwijde bevolkingstoename en welvaartsgroei. Rotterdam blinkt uit in de import en export van geconditioneerde goederen. Wij hebben wat reeferweetjes en -feitjes voor u op een rij gezet!

De reefercontainer is afgeleid van het Engelse refrigerated container en wordt vaak afgekort tot reefer.
De Rotterdamse haven is uitgerust met 18.500 reeferaansluitingen waarmee het over de meeste aansluitingen in de wereld beschikt.
Nederland is na de Verenigde Staten het grootste exportland voor groenten en fruit ter wereld. Rotterdam is dΓ© Europese hub voor overslag van verse producten en met het Westland om de hoek aanvoerder van West-Europa.
De luchtvochtigheid en het zuurstofgehalte worden niet alleen gemonitord in een reefercontainer, maar kunnen ook worden aangepast tijdens het transport.
Een reefer heeft een temperatuurbereik van -25 en tot +25 graden Celsius, waardoor goederen gedurende het transport geconditioneerd kunnen worden om het rijpingsproces te beΓ―nvloeden en de houdbaarheid te verlengen.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more