Geplaatst op:

Registratie exportdocument verplicht

Sinds dit jaar is het bij alle Rotterdamse terminals verplicht om voor het inleveren van een container het exportdocument te registreren via Portbase. Een container die niet geregistreerd is wordt niet meer toegelaten tot de terminal.

Een container mag de terminals pas op als het exportdocument voorafgaand geregistreerd is via de Melding Export Documentatie (MED) in Portbase. Dit geldt voor het aanleveren van de container(s) per truck, barge en spoor. Om ervoor te zorgen dat het document tijdig geregistreerd kan worden, moeten alle gegevens zoals de factuur en paklijst aangeleverd worden zodra het containernummer bekend is bij de partij die het document opmaakt.

Het niet op tijd opmaken van een document neemt extra tijd en kosten met zich mee. Doordat de chauffeur de terminal niet mag betreden worden er wachtkosten in rekening gebracht. Daarnaast wordt het gereserveerde tijdslot, waarvoor betaald moet worden, verwijderd door de terminal met de kans dat de volgende tijdsloten vol zitten. Het mag dus duidelijk zijn dat er veel afhangt van een tijdige registratie in Portbase.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more