Geplaatst op:

Registratie exportdocument verplicht

Sinds dit jaar is het bij alle Rotterdamse terminals verplicht om voor het inleveren van een container het exportdocument te registreren via Portbase. Een container die niet geregistreerd is wordt niet meer toegelaten tot de terminal.

Een container mag de terminals pas op als het exportdocument voorafgaand geregistreerd is via de Melding Export Documentatie (MED) in Portbase. Dit geldt voor het aanleveren van de container(s) per truck, barge en spoor. Om ervoor te zorgen dat het document tijdig geregistreerd kan worden, moeten alle gegevens zoals de factuur en paklijst aangeleverd worden zodra het containernummer bekend is bij de partij die het document opmaakt.

Het niet op tijd opmaken van een document neemt extra tijd en kosten met zich mee. Doordat de chauffeur de terminal niet mag betreden worden er wachtkosten in rekening gebracht. Daarnaast wordt het gereserveerde tijdslot, waarvoor betaald moet worden, verwijderd door de terminal met de kans dat de volgende tijdsloten vol zitten. Het mag dus duidelijk zijn dat er veel afhangt van een tijdige registratie in Portbase.

Wij gebruiken cookies. Learn more