Geplaatst op:

Rijnvaart in grote crisis

Door de extreme lage waterstand is het vervoer over de Midden- en Boven-Rijn vrijwel stilgelegd.Β Afgelopen maand stond het peil van Kaub op 21 centimeter. In 2003 stond het waterpeil met 35 centimeter op zijn laagst. De containervaart bevindt zich momenteel in de grootste Rijnvaartcrisis sinds 2011.

Stroomopwaarts varende schepen worden veelal gelost in Neuss, stroomafwaarts varende schepen in Gustafsburg. Veel containerteminals staan inmiddels vol en nemen geen containers meer aan. Er wordt geprobeerd lading deels over de weg langs het gestremde traject te krijgen, maar volgens ContargoΒ manager Richard Ronteltap biedt wegvervoer onvoldoende capaciteit.

Overzeese export bestemde containers die langs het traject moeten, zullen vertraging oplopen. Naar verwachting is er nog geruime tijd nodig om alle achterstanden op de containerterminals in Neuss enΒ Gustafsburg in te lopen.

Voor meer informatie of vragen over de actuele situatie kunt u contact opnemen met Intermodal Manager Robert den Haan.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more