Geplaatst op:

RWG verhoogt piektoeslag

De piektoeslag die RWG vorig jaar april heeft ingevoerd, wordt per 1 mei 2024 verhoogd naar € 17,50. Daarnaast hebben ze een duurzaamheidsbijdrage van € 2,95 aangekondigd.

RWG blijft het logistieke proces op haar terminal optimaliseren en heeft nu de verwachte lostijd van containers toegevoegd aan de gegevenselementen in de MCA (Maritieme Campus Antwerpen). Hierdoor kan de planning voor het ophalen van containers efficiΓ«nter plaatsvinden. Om ook in de toekomst hoogwaardige gegevens te kunnen delen en blijvend te investeren in het landside proces, wordt de piektoeslag verhoogd met EUR 2,50 (exclusief btw).

Duurzaamheid is een belangrijk doel voor de 100% CO2-neutrale terminal (voor alle eigen equipment). RWG heeft een doorlopend investeringsprogramma opgesteld voor de komende jaren, zodat alle partijen tijdig kunnen voldoen aan de toekomstige verplichtingen die door de EU en andere overheidsinstanties zijn opgelegd. Vanaf 1 mei 2024 wordt er daarom een duurzaamheidsbijdrage van EUR 2,95 (exclusief btw) per vrachtwagenbezoek ingevoegd. Deze bijdrage geldt uiteraard niet voor emissievrije vrachtwagens.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more