Geplaatst op:

Saoedi-Arabië investeert in voedselzekerheid

Ondanks dat de Verenigde Arabische Emiraten ernaar streven om meer zelfvoorzienend te worden, blijft de Golfregio afhankelijk van de import. Saoedi-Arabië verdriedubbelt zijn landbouwinvesteringen in het buitenland zelfs om de import van voedsel te kunnen blijven garanderen.

Een deel van de investeringen van het fonds in het buitenland was bedoeld om de gevolgen van de COVID-19-pandemie te verzachten, in de verwachting dat het fonds de landbouwsector zal blijven steunen om de voedselzekerheidsstrategie in het Koninkrijk te ondersteunen.

Ter ondersteuning van de Saoedische investeringen in het buitenland heeft Saoedi-Arabië een programma opgezet dat tot doel heeft de bronnen van buitenlandse voedselvoorziening te diversifiëren en te stabiliseren als onderdeel van de voedselzekerheidsstrategie. In het kader van het programma voor buitenlandse investeringen in de landbouw werden leningen goedgekeurd ten waarde van 644 miljoen Saoedische rials voor de teelt en de levering van gerst, tarwe, maïs, oliehoudende zaden en sojabonen uit Oekraïne, en werd een project goedgekeurd voor een van de nationale bedrijven die gespecialiseerd is in landbouwinvesteringen en dierlijke productie in Soedan.

Het fonds is begonnen Saoedische investeringen in het buitenland te steunen met bedragen tot 75 miljoen dollar, op voorwaarde dat ten minste 50 procent van de oogst van het project naar het Koninkrijk wordt uitgevoerd, aangezien de lening tot 60 procent van de waarde van het project zal dekken. De door het fonds verstrekte lening varieert van 25 tot 75 miljoen dollar en omvat nieuwe projecten, naast de uitbreiding van bestaande projecten.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more