Geplaatst op:

Saoedi-ArabiΓ« investeert in voedselzekerheid

Ondanks dat de Verenigde Arabische Emiraten ernaar streven om meer zelfvoorzienend te worden, blijft de Golfregio afhankelijk van de import. Saoedi-ArabiΓ« verdriedubbelt zijn landbouwinvesteringen in het buitenland zelfs om de import van voedsel te kunnen blijven garanderen.

Een deel van de investeringen van het fonds in het buitenland was bedoeld om de gevolgen van de COVID-19-pandemie te verzachten, in de verwachting dat het fonds de landbouwsector zal blijven steunen om de voedselzekerheidsstrategie in het Koninkrijk te ondersteunen.

Ter ondersteuning van de Saoedische investeringen in het buitenland heeft Saoedi-ArabiΓ« een programma opgezet dat tot doel heeft de bronnen van buitenlandse voedselvoorziening te diversifiΓ«ren en te stabiliseren als onderdeel van de voedselzekerheidsstrategie. In het kader van het programma voor buitenlandse investeringen in de landbouw werden leningen goedgekeurd ten waarde van 644 miljoen Saoedische rials voor de teelt en de levering van gerst, tarwe, maΓ―s, oliehoudende zaden en sojabonen uit OekraΓ―ne, en werd een project goedgekeurd voor een van de nationale bedrijven die gespecialiseerd is in landbouwinvesteringen en dierlijke productie in Soedan.

Het fonds is begonnen Saoedische investeringen in het buitenland te steunen met bedragen tot 75 miljoen dollar, op voorwaarde dat ten minste 50 procent van de oogst van het project naar het Koninkrijk wordt uitgevoerd, aangezien de lening tot 60 procent van de waarde van het project zal dekken. De door het fonds verstrekte lening varieert van 25 tot 75 miljoen dollar en omvat nieuwe projecten, naast de uitbreiding van bestaande projecten.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more