Geplaatst op:

Savannah Port pakt het groots aan

De grootste en snelst groeiende containerterminal in Amerika heeft plannen om de capaciteit van de haven met 60 procent uit te breiden.

Tijdens zijn jaarlijkse toespraak heeft Georgia Port Authority (CPA) executive director Griff Lynch aangekondigd de jaarlijkse capaciteit van de haven van Savannah tegen 2025 van 6 miljoen naar 9,5 miljoen TEU brengen. β€œOnze uitbreiding gaat gepaard met een ongelooflijke groei in zowel magazijnruimte als personeelsbestand", aldus Lynch.

De haven van Savannah is na New York de grootste containerhaven aan de oostkust. Achttien opeenvolgende maanden van groei zorgde voor een record van 5,6 miljoen TEU in 2021. Dit is een stijging van 20% ten opzichte van 2020.

Een diepere riviergeul zorgt ervoor dat schepen van meer dan 16.000 TEU met zwaardere lading de haven kunnen bereiken. Door de ligplaats uit te breiden wordt de capaciteit van het dok met 25% vergroot. In 2023 kunnen er dan vier schepen van 16.000 TEU en drie extra schepen afgehandeld worden. Naar verwachting zal dit voor 1,5 miljoen TEU per jaar aan ligplaatscapaciteit zorgen.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more