Geplaatst op:

Scheepvaartverkeer oostkust VS afgesloten voor orkaan Florence

De oostkust van de Verenigde Staten bereidt zich voor op de komst van de orkaan Florence. Het is de heftigste orkaan in de afgelopen dertig jaar in dit gebied; oceaanwater kan tot het land stijgen en rivieren overstromen door de langdurige uitzonderlijke regenval. Anderhalf miljoen mensen moeten geëvacueerd worden.

De Amerikaanse kustwacht heeft aangekondigd de Cape Fear rivier vandaag om 6 PM lokale tijd te sluiten voor al het scheepvaartverkeer. De havens van Norfolk in Virginia en Wilmington in North-Carolina worden ook gesloten voor al het verkeer, zowel vanaf land als zee. Wanneer de rivier en havens weer open worden gesteld is nog onbekend, de orkaan kan wel een paar dagen blijven hangen boven de oostkust.

Houd u rekening met vertragingen, niet alleen op de terminals, maar ook op de weg bij voor- en natransport. Voor vragen kunt u terecht bij onze Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more