Geplaatst op:

Signaleer criminele activiteiten door online game

Criminele activiteiten nemen toe in de transportsector. De online game Operatie Zelos moet daar verandering in brengen. Dat is de insteek van de game en heeft al succes geboekt.

De online game die al 1.900 keer is gespeeld, is ontwikkeld om medewerkers bewust te maken van signalen van criminele activiteiten. De insteek van de β€˜serious game’ is wie voldoende signalen oppikt en daar melding van maakt, de boeven achter de tralies krijgt.

Vanuit het programma de TFOC (Transport Facilitated Organised Crime), de initiatiefnemers van de game, is er speciale aandacht voor het voorkomen en bestrijden van criminele inmenging in de transporsector. Een samenwerking tussen branche, politie, Openbaar Ministerie, douane, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en gemeenten.

Het afgelopen jaar zijn er twintig meldingen van ondernemers geweest waaruit vier inbeslagnames van enkele honderden kilo’s van verschillende soorten drugs volgden. Acties die ondersteund worden door de online game en alle andere activiteiten van de taskforce die erachter zit. Opmerkelijk is dat de branche steeds meer signalen van criminaliteit weet te herkennen en melden.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more