Geplaatst op:

Signaleer criminele activiteiten door online game

Criminele activiteiten nemen toe in de transportsector. De online game Operatie Zelos moet daar verandering in brengen. Dat is de insteek van de game en heeft al succes geboekt.

De online game die al 1.900 keer is gespeeld, is ontwikkeld om medewerkers bewust te maken van signalen van criminele activiteiten. De insteek van de ‘serious game’ is wie voldoende signalen oppikt en daar melding van maakt, de boeven achter de tralies krijgt.

Vanuit het programma de TFOC (Transport Facilitated Organised Crime), de initiatiefnemers van de game, is er speciale aandacht voor het voorkomen en bestrijden van criminele inmenging in de transporsector. Een samenwerking tussen branche, politie, Openbaar Ministerie, douane, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en gemeenten.

Het afgelopen jaar zijn er twintig meldingen van ondernemers geweest waaruit vier inbeslagnames van enkele honderden kilo’s van verschillende soorten drugs volgden. Acties die ondersteund worden door de online game en alle andere activiteiten van de taskforce die erachter zit. Opmerkelijk is dat de branche steeds meer signalen van criminaliteit weet te herkennen en melden.

Wij gebruiken cookies. Learn more