Geplaatst op:

Staatsbezoek president Costa Rica

Afgelopen maand was President Luis Guillermo SolΓ­s van Costa Rica in Nederland voor een staatsbezoek. Wij hadden de eer om hem te ontmoeten tijdensΒ een zakenlunch.

Het doel van het staatsbezoek was om de handel tussen Nederland en Costa Rica verder te bevorderen. President SolΓ­s kwamΒ samen met vertegenwoordigers van de Costa Ricaanse privΓ©sector en bedrijven.

Onderdeel van het bezoek was een lunch waarvoor diverse Nederlandse bedrijven werden uitgenodigd om de zakelijke kansen tussen de twee landen te bespreken. Gezien onze activiteiten in Costa Rica mocht Jordex ook aanschuiven.

Nederland is de grootste exportbestemming voor Costa Ricaanse producten in Europa. Costa Rica staat bekend om de export van tropisch fruit en koffie. Dankzij diversificatie de afgelopen jaren is het land sterk geworden in de export van diverse agrarische, medische, elektronische en voedingsproducten. Ook wordt er vanuit Nederland veel naar Costa Rica geΓ«xporteerd, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, ijzer, stalen buizen en banden.

De totale export van Costa Rica groeide vorig jaar met 6%. Costa Rica wordt door meerdere redenen gezien als een land met veel kansen en potentieel. Ten eerste is Costa Rica een hoger midden-inkomensland met een goed opgeleide beroepsbevolking en waarvoor investeringen door de regering worden gestimuleerd. Volgens verschillende metingen heeft Costa Rica het beste onderwijs en medische zorg van Latijns-Amerika. Ook wat betreft duurzame energie is Costa Rica wereldwijd een koploper .

Om de logistieke aspecten van handel verder te faciliteren, wordt er momenteel ook geïnvesteerd in de bouw van de Container Terminal van Moín (TCM). Voor dit project in Puerto Moin - één van de belangrijkste havens van Costa Rica - wordt samengewerkt met het Nederlandse terminalbedrijf APM Terminals.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more