Geplaatst op:

Steun elkaar tijdens coronacrisis

"Let een beetje op elkaar", dat zijn de inmiddels befaamde woorden uit de toespraak van premier Mark Rutte. Nederland komt massaal met mooie initiatieven om elkaar te helpen. Zo kunnen we elkaar steunen:

Bestel eten bij je favoriete restaurant

De horeca doet er alles aan om zich staande te houden nu restaurants verplicht hun deuren hebben gesloten. Om toch nog wat te verdienen en klanten de vertrouwde service te bieden, bezorgen veel restaurants. Bestel eten bij je favoriete restaurant en laat het bezorgen of haal het af. Koks of bedieningsmedewerkers die normaal in hun vrije tijd graag wielrennen, fietsen nu rond met bestellingen. Doen ze dit niet? Koop dat een cadeaubon die je inlevert wanneer ze weer open zijn. Je kunt dit doen via het restaurant zelf of het platform rederestaurants.nl. Koop een bos bloemen Kwekers en bloemisten roepen Nederland massaal op om een bosje bloemen niet te laten staan. Door de uitbraak van het coronavirus zijn er bijna geen mensen op de veiling te vinden en hebben veel bloemisten hun winkel moeten sluiten. Meer dan de helft van de bloemen wordt niet verkocht en vernietigd. Koop een mooie bos bloemen; maakt het thuiswerken gezelliger en ruikt lekker! #buyflowersnottoiletpaper[video width="1280" height="720" mp4="https://jordex.com/wp-content/uploads/2020/03/buyflowersnottoiletpaper.mp4"][/video] Steun lokale en kleine ondernemers Terwijl de supermarkten leeg gehamsterd worden, hebben kleine winkeliers en producenten het lastig. Door het wegvallen van de horeca zijn zij een deel van hun afzetmarkt kwijt. Door voorzorgsmaatregelen en personeelstekort hebben sommige kleine ondernemers hun deuren ook gesloten. Support hen door te winkelen bij lokale en kleine ondernemers of bestel online. #supportyourlocals Stuur ouderen een kaartje Nu bewoners van verzorgingstehuizen geen bezoek meer mogen ontvangen en veel activiteiten afgelast zijn, is het een eenzame tijd voor oudere mensen. Laat weten dat je aan ze denkt door een kaartje te sturen. Kinderen zitten thuis, maak een tekening en samen de kaart. Wordt een Coronahelper Zwakke, kwetsbare en zieke mensen kunnen in deze tijd wel wat hulp gebruiken. Denk aan boodschappen doen, de hond uitlaten of medicijnen ophalen bij de apotheek. Door je aan te melden bijΒ Coronahelpers kun je iets doen voor een ander.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more