Geplaatst op:

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit door storingen waardoor declaranten geen gegevens konden invoeren, containers bleven staan en chauffeurs moesten wachten bij de terminals. De douane werkt nu aan een digitale noodprocedure.

De storingen hebben grote impact op het logistieke proces. Als het systeem eruit ligt, kunnen douane-expediteurs niets meer. β€œOmdat de noodprocedure helaas vaak niet werkt, hebben bedrijven geen andere keuze dan te wachten totdat de storing is verholpen of het onderhoud klaar is. Het Nederlandse bedrijfsleven vraagt zich af of het in een land, dat zich de logistieke hotspot van Europa noemt, wel acceptabel is dat douanesystemen zo vaak niet beschikbaar zijn”, aldus Agnieszka Brodacz, specialist Customs & Trade Compliance bij Evofenedex.

Tijdens het recente Overleg Douane Bedrijfsleven heeft de Douane toegezegd extra capaciteit in te zetten om een digitale noodprocedure te introduceren. In juli wil de Douane een pilot starten en als de uitkomsten positief zijn deze na de zomer breder uitrollen.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more