Geplaatst op:

Tekort aan vrachtwagencapaciteit VS

De implementatie van de digitale tachograaf (in Amerika beter bekend als ELD), een tekort aan gekwalificeerde chauffeurs en het winterse weer zorgen in de Verenigde Staten voor flinke hoofdbrekers in de vrachtwagensector.

Het Electronic Loggin Devices (ELD)-mandaat, de Amerikaanse variant op de digitale tachograaf, is per 18 december 2017 opgelegd door de Commercial Vehicle Safety Alliance (CVSA). Het digitaal tachograaf registreert automatisch rijroutes, kilometers en uren. Het is in het leven geroepen om een veiligere werkomgeving voor chauffeurs te creΓ«ren en gegevens eenvoudiger, sneller en nauwkeuriger te kunnen beheren en delen. De aanpassingen naar de nieuwe vereisten kosten vervoerders niet alleen tijd, maar vaak ook een herstructurering en aanpassing van hun wagenpark.

Sinds 2006 kampen de Verenigde Staten ook nog eens met een groeiend tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Dit is een serieus aandachtspunt omdat 70,6% van alle Amerikaanse vracht met vrachtwagens wordt vervoerd. Volgens onderzoek gepubliceerd door de American Trucking Associations (ATA) zijn de grootste problemen van het tekort, de relatief hoge gemiddelde leeftijd van het personeel, het lage percentage vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs en de vereiste inzake gekwalificeerde chauffeurs. Ondanks het tekort stellen vervoerders hoge eisen bij het aannemen van personeel omdat ze veiligheid en professionaliteit een zeer hoge prioriteit geven.

Daarnaast hebben de staten aan het midden en de oostkust erg veel overlast ondervonden dankzij het winterse weer en de extreme sneeuwval de afgelopen winterperiode. Voor vrachtwagens was het dagen lang niet mogelijk de weg te begaan en ook de spoorwegen hadden te kampen met grote vertragingen door treinen die onderweg gestremd raakten. Dit heeft veel meer achterstand opgeleverd dan verwacht.

Als gevolg van de bovenstaande factoren kunnen routes gewijzigd worden, vertragingen ontstaan en tarieven stijgen of zogeheten β€˜piek-toeslagen’ in het leven geroepen worden.Β Voor meer informatie kunt u terecht bij onze Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more