Geplaatst op:

Terugblik business trip Iran

Afgelopen maand was Jordex voor de tweede keer in Iran. We hebben de logistieke mogelijkheden verder ontwikkeld. Verder hebben wij diverse beurzen bezocht, waaronder het Holland Paviljoen op de Iran Agro, Iran Food+ Hospitality en de Iran Food+ Beverage.

Naast dat Iran een zeer fascinerend land is met een zeer vriendelijke en gastvrije bevolking, hebben we goed kunnen zien hoe de nieuwsgierigheid naar nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen in de lucht hangt. Toch gaat het zaken doen met Iran niet zonder slag of stoot en duurt het even voordat nieuwe business echt op gang komt.

Sinds een jaar is Jordex zeer actief in de ontwikkeling van het Midden-Oosten, waaronder Iran. Alle grote rederijen bieden afvaarten aan naar Iran. Jordex onderhoudt hiermee goede relaties. Voor LCL ladingen zijn er diverse mogelijkheden en ook via luchtvracht of wegtransport kunnen we uw goederen naar Iran vervoeren. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we u in het gehele proces assisteren, natransporten aanbieden en u adviseren bij het verschepen van uw producten.

De verschepingen naar Iran groeien. Momenteel is Iran het derde exportland naar het Midden-Oosten voor Jordex. Waar na de aankondiging van het opschorten van de sancties de export voor bepaalde goederen al toenam, zien we nu een groei in verschillende goederensoorten bij een diversiteit aan klanten. Bandar Abbas zien wij als de populairste haven. Wekelijks zijn hier afvaarten naartoe. Wij kunnen uiteraard ook andere havens in Iran aanbieden of uw transporten via Iran naar buurlanden regelen. Van zowel diverse goederen voor de agrosector, bouwmaterialen, machines en light weight materialen verzorgen wij de verscheping naar Iran.

Jordex neemt een actieve houding aan in de ontwikkelingen in Iran en blijft graag met leveranciers, rederijen en u als klant hierover in gesprek. We zijn erg benieuwd naar uw ideeΓ«n en plannen voor de ontwikkelingen van Iran en horen dan ook graag uw ervaringen. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw contactpersoon of met Kim Mulder-Romeijn, onze Midden-Oosten specialiste.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more