Geplaatst op:

Terugblik business trip Iran

Afgelopen maand was Jordex voor de tweede keer in Iran. We hebben de logistieke mogelijkheden verder ontwikkeld. Verder hebben wij diverse beurzen bezocht, waaronder het Holland Paviljoen op de Iran Agro, Iran Food+ Hospitality en de Iran Food+ Beverage.

Naast dat Iran een zeer fascinerend land is met een zeer vriendelijke en gastvrije bevolking, hebben we goed kunnen zien hoe de nieuwsgierigheid naar nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen in de lucht hangt. Toch gaat het zaken doen met Iran niet zonder slag of stoot en duurt het even voordat nieuwe business echt op gang komt.

Sinds een jaar is Jordex zeer actief in de ontwikkeling van het Midden-Oosten, waaronder Iran. Alle grote rederijen bieden afvaarten aan naar Iran. Jordex onderhoudt hiermee goede relaties. Voor LCL ladingen zijn er diverse mogelijkheden en ook via luchtvracht of wegtransport kunnen we uw goederen naar Iran vervoeren. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we u in het gehele proces assisteren, natransporten aanbieden en u adviseren bij het verschepen van uw producten.

De verschepingen naar Iran groeien. Momenteel is Iran het derde exportland naar het Midden-Oosten voor Jordex. Waar na de aankondiging van het opschorten van de sancties de export voor bepaalde goederen al toenam, zien we nu een groei in verschillende goederensoorten bij een diversiteit aan klanten. Bandar Abbas zien wij als de populairste haven. Wekelijks zijn hier afvaarten naartoe. Wij kunnen uiteraard ook andere havens in Iran aanbieden of uw transporten via Iran naar buurlanden regelen. Van zowel diverse goederen voor de agrosector, bouwmaterialen, machines en light weight materialen verzorgen wij de verscheping naar Iran.

Jordex neemt een actieve houding aan in de ontwikkelingen in Iran en blijft graag met leveranciers, rederijen en u als klant hierover in gesprek. We zijn erg benieuwd naar uw ideeën en plannen voor de ontwikkelingen van Iran en horen dan ook graag uw ervaringen. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw contactpersoon of met Kim Mulder-Romeijn, onze Midden-Oosten specialiste.

Laatste nieuws

dinsdag 22 oktober 2024

Terminalkraan valt om na aanvaring schip (VIDEO)

Een terminalkraan in de haven van de Taiwanese stad Keelung is ingestort nadat een vrachtschip hem raakte.

dinsdag 22 oktober 2024

Jordex ploegsponsor Wooning Zesdaagse 2024

Van 10 t/m 15 december 2024 zijn wij weer te vinden in Rotterdam Ahoy als ploegsponsor van de Wooning Zesdaagse.

donderdag 03 oktober 2024

Luchtvracht als alternatief zeevracht VS

Nadat afgelopen dinsdag 45.000 havenarbeiders in de VS hun werk hebben neergelegd, stapelen de containerschepen voor de Amerikaanse oostkust en de Golf van Me

maandag 30 september 2024

Israël bombardeert havens in Jemen

Afgelopen zondag heeft het Israëlische leger de havens van Ras Isa en Hodeidah in Jemen aangevallen met tientallen gevechtsvliegtuigen.

maandag 30 september 2024

Drie topografische funfacts

Hoeveel keer past Nederland in Afrika, wat is het grootste land ter wereld en wat is de kleinste stad ter wereld? Wij geven antwoord op deze drie funfacts.

vrijdag 20 september 2024

De next generation van de logistiek

Met 7 kantoren en een team van 125 professionals is het gaaf om te weten dat maar liefst 20% van ons huidige team ooit als stagiair is begonnen. 

vrijdag 20 september 2024

Rederijen kondigen stakingstoeslagen aan

Vanaf 1 oktober hebben 45.000 havenarbeiders langs de Amerikaanse oostkust en de Golf van Mexico hun werk neergelegd. Havens moeten sluiten wat enor

vrijdag 20 september 2024

Afvaarten geschrapt voor Golden Week

Tijdens deze National Holiday zijn bedrijven en fabrieken gesloten en is de bevolking massaal vrij waardoor de export vrijwel stil komt te liggen.

Wij gebruiken cookies. Learn more