Geplaatst op:

The Line; spectaculair bouwproject in Saoedi-Arabië

De kroonprins van Saudi-Arabië heeft een project onthuld dat past in het straatje van de wereldwonderen. Wolkenkrabbers van 170 km lang moeten ‘de meest leefbare stad op aarde’ gaan vormen.

De nieuwe stad moet in 2030 dwars door de woestijn in het noordwesten van het land komen te staan, zodat dit deel meer in ontwikkeling komt. De stad bestaat uit één lijn van maar liefst 170 kilometer lang, 500 meter hoog en 200 meter breed aan gebouwen, vandaar de naam 'The Line'.

In het ontwerp is te zien dat er onder de gespiegelde gebouwen een hogesnelheidstrein zal rijden en een jachthaven onder een boog in de twee gebouwen ligt. De voedselvoorziening wordt gerealiseerd door verticale landbouw binnen de gebouwen. Op driehonderd meter hoogte komt er een stadion voor de nodige ontspanning.

De Mirror Line is onderdeel van Neom, een reeks prestigieuze projecten en moet het land klaarmaken voor een olieloos tijdperk. Neom is eigendom van het Saoedische koningshuis en wil met diverse projecten buitenlandse investeerders aantrekken en duizenden nieuwe banen creëren.

Naar verwachting zullen de kosten 1 biljoen dollar bedragen en zal het project aan zo'n vijf miljoen mensen plaats bieden. Het aantrekken van buitenlandse investeerders verloopt tot nu toe moeizaam omdat veel westerse landen en bedrijven het koningshuis boycotten vanwege de schending van de mensenrechten door Riyad.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more