Geplaatst op:

Transportregels in coronacrisis verruimd

Om het vervoer van essentiΓ«le goederen te continueren, kondigt de Europese Unie versoepeling aan van transportregels. Deze hebben betrekking op havens, wegtransport en luchtvracht.

Nu steeds meer landen om ons heen de grenzen openen, versoepelt de commissie verschillende regels die betrekking hebben op het transporteren van goederen. Wij sommen de versoepelingen per modaliteit op voor Nederland. Zeevracht Om rederijen te ondersteunen in de financiΓ«le positie is het nu tijdelijk toegestaan om korting te geven op liggelden of deze kosten zelfs op te schorten. Echter heeft de havenbeheerder zelf de bevoegdheid te beslissen om deze maatregel te handhaven of niet. De hoogte van het liggeld verschilt daarom per havenbeheerder. Wegtransport De commissie van de Europese Unie komt de wegtransportbranche tegemoet door de rij- en rusttijden te verruimen in Nederland. Ook wordt er tijdelijk minder streng gekeken als een rijbewijs of een vakbekwaamheidseis (Code 95) is verlopen. Luchtvracht Ook luchtvracht draait door en gaat coulanter om met afhandelingsregels om de productiestroom op gang te houden. Om geen vertraging op te lopen in het afhandelingsproces door gecompliceerde aanbestedingsprocedures, mogen bepaalde contracten worden verlengd. Ook in het geval van faillissementen onder vrachtafhandelaars wil de commissie hiermee blokkades op de luchthavens voorkomen.

Volg hier de actuele informatie over het coronavirus per land.

De huidige tijd brengt innovativiteit met zich mee. Wij vergaderen wekelijks via Microsoft Teams met de rederijen, airlines en andere leveranciers en houden dagelijks contact. Nieuwe ontwikkelingen zullen wij met u delen, maar we houden graag ook met u persoonlijk contact via een online vergadering. Neem hiervoor of voor andere vragen contact op met uw Jordex contactpersoon.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more