Geplaatst op:

Van containers in huiftrailers

Intermodal Manager Robert vertelt in dit interview over een bijzonder project waarbij de goederen met meerdere modaliteiten vervoerd zijn van het Verre Oosten naar Kopenhagen.

Hoe groot of uiteenlopend uw goederen ook zijn, onze intermodaal specialisten adviseren u een efficiΓ«nte combinatie van vervoersmiddelen om het naar de plaats van bestemming te transporteren, inclusief landtransport.

Wat voor project hebben wij onlangs afgerond? Het vliegveld van Kopenhagen is door één van onze vaste klanten voorzien van een nieuw bagage afhandelingssysteem. Het Verre Oosten was voor dit project het logistieke vertrekpunt.

Welke intermodale oplossing heeft Jordex geadviseerd voor dit project? Vanuit de fabriek hebben wij de goederen per wegtransport vervoerd naar de haven van Shanghai om vervolgens te verschepen naar Hamburg. Eenmaal gelost op de terminal in Hamburg, zijn de goederen vanuit de containers overgeladen in huiftrailers in de "3rd Party Logistics" loods om de reis per weg te vervolgen naar Kopenhagen. Het voordeel van deze huiftrailer is dat deze in z'n geheel open kan en vanuit de zij- en achterkant geladen en gelost kan worden.

Wat maakt het project zo bijzonder? In verband met beveiliging op Kopenhagen Airport moesten de trailers binnen een beperkt time frame gelost worden, waardoor het transport naadloos op elkaar afgesloten moest worden. Een andere voorwaarde was dat de kentekens van de huiftrailers 24 uur voor lossing doorgevoerd moest worden, anders mochten deze vanwege veiligheidsredenen niet toegelaten worden op het vliegveld.

Er is een kostenverhoging aangekondigd voor wegtransport. Waarom is deze ingesteld en waarmee dient de klant rekening te houden? De nieuwe CAO onderhandelingen voor wegtransport gaan deze maand van start. Naar verwachting worden deze kosten met 2 tot 4 procent verhoogd. Daarbij heeft dit ook zijn weerslag op de transportkosten welke ook zullen stijgen per 1 januari 2020.

Voor vragen of aanvragen voor Intermodaal Transport kunt u contact opnemen met Intermodal Manager Robert den Haan.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more