Geplaatst op:

Verbeterde infrastructuur in Polen

Polen is actief bezig om de infrastructuur rondom de grensovergang Maleszewicze te verbeteren. De nieuwe brug over de Bug-rivier moet in 2023 klaar zijn en zal de capaciteit van spoorvervoer op het grensknooppunt verhogen.

De nieuwe brug is het belangrijkste project, omdat het de grens vormt tussen Polen en Wit-Rusland. Voor het vergroten van de operationele capaciteit van de MaΕ‚aszewicze laadfaciliteit wordt 500 miljoen euro toegewezen door Polen. De opslagcapaciteit in MaΕ‚aszewicze zal hiermee worden verhoogd van de huidige 2,5 miljoen TEU naar meer dan 15 miljoen TEU in 2026.

Naast de nieuwe brug zijn er nog andere ontwikkelingen aan de gang. Zo worden de stations Terespol, Maleszewicze en Biala Podlaska gemoderniseerd en worden er extra rails aangelegd met breed spoor. Ook worden de faciliteiten voor het overladen van de containers verbeterd.

Vandaag de dag kan het land 14 treinen verwerken. Met deze brug en de andere opgewaardeerde stations, kan het maar liefst 55 treinen per dag aan.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more