Geplaatst op:

Vereisten rondom het uitvoerdocument

Exporteert u goederen met bestemming buiten de EU? Dan moet u tijdig een uitvoeraangifte doen bij de Nederlandse Douane met behulp van het uitvoerdocument. Wij stellen u graag op de hoogte van de vereisten rondom het document.

Indien wij uw exportdocumentatie verzorgen, willen wij u erop wijzen rekening te houden met de volgende punten, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat de documentatie opgemaakt en geregistreerd is voordat de container arriveert op de terminal.

Op de aangeleverde factuur en paklijst moet te allen tijde de HS-code per product worden vermeld;
het gewicht en aantal colli dient u per HS-code (per product) te noteren;
wij dienen de invoice en paklijst vóór belading te hebben ontvangen van u als exporteur. Mocht u nog niet exact weten wat er geladen wordt, is het ook mogelijk om in overleg een proforma factuur op te stellen;
de vervoerder dient de laadlocatie niet te verlaten voordat het uitvoerdocument is opgesteld en vrijgegeven is door de douane. Het aangeven van goederen op de terminal wordt niet langer meer geaccepteerd;
als uw goederen in Duitsland zijn geladen is het vereist om de invoice en paklijst zelfs 48 uur van tevoren bij ons aan te leveren.

Behandelt u de documentatie liever zelf? Dan willen wij u erop wijzen om de exportdocumenten vroegtijdig te registreren in Portbase, om wachturen op te terminals te voorkomen.

Heeft u vragen over het opmaken, aanleveren of registreren van het uitvoerdocument? Neem dan contact op met ons Customer Service Department.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more