Geplaatst op:

Vereisten rondom het uitvoerdocument

Exporteert u goederen met bestemming buiten de EU? Dan moet u tijdig een uitvoeraangifte doen bij de Nederlandse Douane met behulp van het uitvoerdocument. Wij stellen u graag op de hoogte van de vereisten rondom het document.

Indien wij uw exportdocumentatie verzorgen, willen wij u erop wijzen rekening te houden met de volgende punten, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat de documentatie opgemaakt en geregistreerd is voordat de container arriveert op de terminal.

Op de aangeleverde factuur en paklijst moet te allen tijde de HS-code per product worden vermeld;
het gewicht en aantal colli dient u per HS-code (per product) te noteren;
wij dienen de invoice en paklijst vΓ³Γ³r belading te hebben ontvangen van u als exporteur. Mocht u nog niet exact weten wat er geladen wordt, is het ook mogelijk om in overleg een proforma factuur op te stellen;
de vervoerder dient de laadlocatie niet te verlaten voordat het uitvoerdocument is opgesteld en vrijgegeven is door de douane. Het aangeven van goederen op de terminal wordt niet langer meer geaccepteerd;
als uw goederen in Duitsland zijn geladen is het vereist om de invoice en paklijst zelfs 48 uur van tevoren bij ons aan te leveren.

Behandelt u de documentatie liever zelf? Dan willen wij u erop wijzen om de exportdocumenten vroegtijdig te registreren in Portbase, om wachturen op te terminals te voorkomen.

Heeft u vragen over het opmaken, aanleveren of registreren van het uitvoerdocument? Neem dan contact op met ons Customer Service Department.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more