Geplaatst op:

Verkiezingen in Latijns-Amerika 2018

De Latijns-Amerikaanse regio is altijd in beweging, maar de vele verkiezingen die dit jaar op de agenda staan, maken 2018 een bijzonder belangrijk jaar voor veel Latijns-Amerikaanse landen.

Op internationaal niveau wordt er voornamelijk met veel belangstelling gekeken naar de verkiezingen die dit jaar zullen plaatsvinden in BraziliΓ« en Mexico,Β de twee grootste economieΓ«n van Latijns-Amerika. Deze landen hebben de afgelopen jaren echter vooral negatief in de schijnwerpers gestaan. Het bestrijden van corruptie staat dan ook hoog op de politieke agenda, waaronder in Mexico veelal gerelateerd aan drugskartels. Het herstellen van het economische vertrouwen op internationaal niveau is naar verwachting een belangrijk thema in de verkiezingen.

Daarnaast zullen er dit jaar ook andere belangrijke verkiezingen plaatsvinden. Zo zijn er presidentiΓ«le verkiezingen in Colombia, Paraguay en Costa Rica. Ook in het Caribisch gebied zullen inwoners veelal naar de stembus trekken, onder andere in Barbados, Grenada, Sint Maarten en Trinidad en Tobago.

In maart vinden de parlementsverkiezingen in Cuba plaats. De huidige president RaΓΊl Castro zal geen nieuwe termijn zoeken, dus wordt er een nieuwe president gekozen door de Nationale Vergadering. Ook in Venezuela zullen er officieel gezien verkiezingen plaatsvinden, al wordt Venezuela al jarenlang door een dictatuur geregeerd.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more