Geplaatst op:

Vertraging in haven van Montevideo

Lading van en naar Paraguay kampt de afgelopen tijd met forse vertragingen, als gevolg van capaciteitsproblemen en onenigheden met de vakbonden in de Uruguayaanse haven Montevideo.

Paraguay heeft geen directe toegang tot zee. Voor de doorvoer van zeevracht is het land daarom afhankelijk van de havens uit haar buurlanden, met name Uruguay.

Montevideo vertegenwoordigt bijna de helft van de havenactiviteiten (import- en exportlading) van Paraguay. Deze worden voornamelijk via de binnenvaart van en naar Paraguay doorgevoerd. Volgens de Vereniging van Rederijen van Paraguay tellen de vertragingen in 2017 op naar 1.000 dagen en USD $ 6 miljoen aan extra kosten. Hierdoor heeft een groot aantal rederijen de transhipment naar Paraguay (tijdelijk) naar de Argentijnse haven Buenos Aires verplaatst.

Om deze operatie soepel te laten verlopen heeft het Directoraat-Generaal van de douane van Argentinië laten weten dat ze niet langer alle laad- en los containers in de havens zullen scannen. De strenge douanevoorschriften in Argentinië, die sinds 2012 van kracht waren, betekenden dat Buenos Aires vergeleken met Montevideo duurder was en meer tijd koste. Door het scannen van containers te beperken hoopt Buenos Aires weer als een competitief alternatief te worden beschouwd voor Montevideo.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more