Geplaatst op:

Voordelen elektronische B/L

De Bill of Lading; één van de belangrijkste documenten bij het transport over zee, kan nu ook digitaal. Wij zetten de voordelen op een rij.

Een Bill of Lading (B/L), oftewel cognossement, is een eigendomsdocument dat de waarde van de goederen vertegenwoordigt. Een B/L wordt opgesteld door de rederij of forwarder naar aanleiding van de door de shipper verstrekte gegevens. Het is een verklaring dat, de de B/L omschreven goederen, zijn geladen. Bij aankomst van het schip dient de B/L als eigendomsbewijs. Deze overdracht kan nu ook digitaal plaatsvinden met dezelfde juridische waarde als een traditionele papieren B/L.

De overstap naar een elektronische B/L brengt vele voordelen met zich mee:

  • Er is geen kans meer dat de B/L zoekraakt;

  • geen verzendkosten meer voor het opsturen van de B/L aan de ontvanger;

  • Het versnelt het verzendproces (één druk op de knop);

  • Het is een milieuvriendelijke oplossing omdat het de hoeveelheid benodigde papier vermindert.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more