Geplaatst op:

Voorspellingen Senegal 2017

De voorspellingen voor 2017 zien er voor Senegal rooskleurig uit. Volgens het IMF (International Monetary Fund) zal Senegal blijven genieten van een voorspoedig economisch jaar. De verantwoordelijke voor het IMF-delegatie van Senegal verklaart: β€œde economische groei zal met 0,5% toenemen.” De prognoses geven hiermee een verhoging aan tot 6,5% voor het komende jaar.

Deze goede voorspellingen vloeien voort uit een positieve controle van het begrotingstekort van de staat. Daarnaast is de export gestegen. De publieke uitgaven en inkomsten blijven in evenwicht en de regering verwacht de doelstelling van 3% van de overheidstekorten in 2018 te bereiken. De inflatie is bovendien onder de 2% van het BBP gebleven.

Senegal is tot op heden het enige lid van de UEMOA, l’Union Economique et MonΓ©taire Ouest-Africaine (de West-Afrikaanse Monetaire en Economische Unie), dat een positieve aanbeveling heeft ontvangen voor de lage schuldenlastrisico van het IMF. Het IMF benadrukt hierbij de verschillende voordelen om te investeren in Senegal.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more