Geplaatst op:

Waiverplicht Ghana opgeschort

De Ghanese autoriteiten hebben per 1 september 2020 de waiverplicht voor verschepingen naar Ghana opgeschort.

Een waiver document, ook wel Cargo Tracking Note (CTN) genoemd, wordt in diverse Afrikaanse landen gebruikt om toezicht te houden op het export- en importverkeer. Ook worden de havens middels dit document voorzien van informatie over de goederen, afzender en geadresseerde voor aankomst van het schip.

In Ghana wordt er momenteel gedebatteerd over de voortzetting van het waiver document. De waiverplicht is momenteel opgeschort, maar mogelijk wordt het CTN op korte termijn weer verplicht gesteld.

Voor het importeren of exporteren vanuit of naar de volgende Afrikaanse landen isĀ een waiver document wel verplicht: Angola, Benin, Burkina Faso, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Congo, Ivoorkust, DR Congo, Gabon, Guinee, LibiĆ«, Liberia, Madagaskar, Mali, Niger, Senegal, Togo, Burundi, Chad, Equatoriaal-Guinee, Guinee-Bissau, Sierre-Leone en South-Sudan.

Het waiver document moet ingediend zijn bij de ontvangende autoriteiten voordat de lading aankomt in de loshaven. Onze douaneafdeling kan het document voor u opmaken en indienen. Neem voor vragen of meer informatie contact op metĀ DennisĀ ofĀ Bart.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more