Geplaatst op:

Waiverplicht Ghana opgeschort

De Ghanese autoriteiten hebben per 1 september 2020 de waiverplicht voor verschepingen naar Ghana opgeschort.

Een waiver document, ook wel Cargo Tracking Note (CTN) genoemd, wordt in diverse Afrikaanse landen gebruikt om toezicht te houden op het export- en importverkeer. Ook worden de havens middels dit document voorzien van informatie over de goederen, afzender en geadresseerde voor aankomst van het schip.

In Ghana wordt er momenteel gedebatteerd over de voortzetting van het waiver document. De waiverplicht is momenteel opgeschort, maar mogelijk wordt het CTN op korte termijn weer verplicht gesteld.

Voor het importeren of exporteren vanuit of naar de volgende Afrikaanse landen isΒ een waiver document wel verplicht: Angola, Benin, Burkina Faso, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Congo, Ivoorkust, DR Congo, Gabon, Guinee, LibiΓ«, Liberia, Madagaskar, Mali, Niger, Senegal, Togo, Burundi, Chad, Equatoriaal-Guinee, Guinee-Bissau, Sierre-Leone en South-Sudan.

Het waiver document moet ingediend zijn bij de ontvangende autoriteiten voordat de lading aankomt in de loshaven. Onze douaneafdeling kan het document voor u opmaken en indienen. Neem voor vragen of meer informatie contact op metΒ DennisΒ ofΒ Bart.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more