Geplaatst op:

Wanneer is treintransport aantrekkelijk?

Het volwassen worden van de Nieuwe Zijderoute opent steeds meer mogelijkheden. Voorheen was de keuze vrijwel automatisch tussen lucht- of zeevracht, maar steeds meer bedrijven onderzoeken opnieuw de verschillende modaliteiten en vervoerscombinaties.

Met het spoor erbij hebben logistiek managers dus meer te kiezen, maar waar moet u hierbij op letten?

Kijk bij vergelijking van de modaliteiten niet alleen naar transportkosten van haven naar haven, maar van deur tot deur. Transport per trein is aantrekkelijk als het laad- of afleveradres (ver) in het binnenland van China ligt. Voor- en natransport vanaf en naar de haven kost tijd en geld. Vooral in China maakt dit verschil. Hier gaat het niet om een paar honderd kilometer, maar al gauw over 1.000 of 2.000 kilometer. Bijvoorbeeld van de zeehaven Shanghai naar de stad Chengdu.
Reken bij het afwegen van de kosten naast transportkosten, ook de kapitaalkosten mee. De tijd dat goederen onderweg zijn, heeft ook een prijs. Bij duurdere producten kan dit behoorlijk aantikken. Wanneer producten een lagere waarde dan 1 Γ  2 euro per kg hebben, is zeevracht vaak de aantrekkelijkste optie. Kostbare producten van honderden euro's per kg worden vanwege de snelheid vaak via de lucht vervoerd. Voor het middensegment ligt dit nog open. Hiervoor kan treintransport een aantrekkelijk alternatief zijn. Dit is sneller dan zeevracht en goedkoper dan luchtvracht.
Prijs en snelheid spelen de belangrijkste rol bij het kiezen van een modaliteit. Toch gaat maatschappelijk verantwoord ondernemen een grotere rol spelen. Bij transport wordt er steeds vaker gekeken naar de CO2 voetdruk. Bedrijven publiceren hun uitstoot. Treintransport via de Nieuwe Zijderoute neemt van alle modaliteiten de minste CO2 uitstoot met zich mee. Dit kan zelfs twintig keer lager zijn dan bij luchtvracht.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more