Geplaatst op:

West-Afrika heeft Nederlandse expertise nodig

Bevolkingsdruk en klimaatverandering zijn problemen waar West-Afrika momenteel mee kampt. De extreme groei van de populatie in combinatie met de onvoorspelbare seizoenen wekken zorgen op, maar de inzet van het Nederlandse bedrijfsleven laat ogen weer openen.

De regenseizoenen laten steeds langer op zich wachten, de oogstseizoenen worden korter en de verbouwde producten worden schaarser. De lokale landbouwmethoden werkten altijd naar tevredenheid, maar de onvoorspelbare seizoenen gooien de afgelopen tijd roet in het eten. Boeren zijn onzeker over het geschikte moment om te zaaien en dat terwijl er steeds meer monden gevoed moeten worden.

Vanwege onze toonaangevende plaats op het gebied van duurzame en efficiΓ«nte productiemethoden is de Nederlandse kennis essentieel voor West-Afrika. De belangstelling om deΒ klimaatweerbaarheid van de regio te versterken is hoog onder het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen. De ontwikkeling van het aanleggen van irrigatiesystemen is in gang gezet; hΓ©t hulpmiddel om meer voedsel te kunnen produceren door slimmer gebruik te maken van regen die valt. Het landbouwteam ziet nog meer grote kansen voor Nederlandse bedrijven door hun expertise in te zetten. De mogelijkheden zijn ten slotte grenzeloos!

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more