Geplaatst op:

Zakelijke gebruiken tijdens Ramadan

Vrijdag 26 mei 2017 begint, afhankelijk van de maanstand, de Ramadan weer. Kantoren in islamitische landen zijn dan officieel 2 uur eerder gesloten dan gebruikelijk.

Naar islamitische landen exporterende bedrijven zullen merken dat er voor de Ramadan een piek is, omdat consignees (ontvangers) geen containers willen ontvangen tijdens de Ramadan. De lokale processen nemen dan meer tijd in beslag door de aangepaste openingstijden. Daarnaast stijgt ook de vraag naar bepaalde producten die tijdens de Ramadan veel gebruikt worden, waaronder voedingsmiddelen.

Belangrijk is om tijdens zakenreizen of vakanties in de Ramadan-periode geen aanstoot te geven door overdag in het openbaar te eten of te drinken. Veel restaurants zijn dan gesloten en in de restaurants, die open zijn, wordt het vaak niet op prijs gesteld als daar uitgebreid wordt gegeten. In hotels en restaurants met een alcohol-licentie, wordt tijdens de Ramadan vaak geen alcohol geserveerd. Naast het vasten van eten en drinken wordt er door velen ook gevast met roken. Er wordt overdag geen muziek geluisterd of op een lager volume.

Een goede manier om uw zakenpartner beter te leren kennen, is om deel te nemen aan de Iftar; de eerste maaltijd die wordt genuttigd na zonsondergang om het vasten te breken. Als u hiervoor wordt uitgenodigd, is het gebruikelijk iets kleins mee te nemen, zoals een doos dadels.

Het Suikerfeest zal, ook afhankelijk van de maanstand, beginnen op zondag 25 juni en duurt meestal twee tot drie dagen. Dit is een nationale vakantie. Bedrijven zijn dan gesloten.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more