Geplaatst op:

2019 in sneltreinvaart

De Havenspoorlijn is in trek. Met 1,5 miljoen goederentreinkilometers in 2019, is de haven de drijvende kracht achter de toename van spoorvervoer.

Het spoorvervoer in 2019 kent een groei van 5 procent ten opzichte van 2018. Met een stijging van meer dan vijftien procent is de Rotterdamse Havenspoorlijn de motor achter deze groei.

De veertig kilometerslange Rotterdamse Havenspoorlijn tussen de Maasvlakte en IJsselmonde/Kijfhoek staat in verbinding met de Betuweroute, de goederenspoorlijn van de Maasvlakte naar de Duitse grens bij Zevenaar. Deze spoorlijn verbindt Rotterdam met het Ruhrgebied.

Ondanks de uitbreiding op het verlengde van de Betuweroute en spoorwerkzaamheden op het Derde Spoor, is er ook op deze spoorlijn groei doormaakt. De Betuweroute telt in 2019 2,3 miljoen treinkilometers.

De groei in spoorvervoer is onder meer te danken aan de laagwaterstand waar Nederland in het tweede deel van 2018 mee kampte. Noodgedwongen kozen verladers voor het spoor als alternatief voor binnenvaart, met als gevolg hier heel 2019 gebruik van te blijven maken om leveringsrisico's te beperken.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more