Geplaatst op:

Aanhoudend reefertekort

Ten gevolge van de Afrikaanse varkenspest die vorig jaar is uitgebroken in AziΓ«, de grote vraag naar Nederlands varkensvlees en het buitengewone aantal blank sailings, kampt de reefer markt met een tekort.

China Naar verwachting kan China begin 2021 pas weer leven van het eigen vee na de uitbraak van de varkenspest. Tot die tijd is China gebonden aan het importeren van varkensvlees uit Europese landen.

Jaarlijks verdwijnt volgens de OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) zo’n 30 kilo per persoon in de Chinese maag. Om de bevolking daarin te blijven voorzien, wordt de hogere kwaliteit varkensvlees veelal verscheept vanuit Noord-Europa en het minder kwalitatieve vlees vanuit Oost-Europa. Polen was één van de grootste exporteurs naar China als het gaat om varkensvlees, totdat de Afrikaanse varkenspest eind november 2019 ook Polen trof.

De export van varkensvlees vanuit Polen is volledig stilgelegd, waardoor de Noord-Europese markt hiervan kan profiteren. De vraag naar varkensvlees vanuit Nederland is aanzienlijk gestegen; de markt kampt momenteel met ruimteproblemen en zelfs met een tekort aan reefers. Naar verwachting zullen deze problemen, met name op diensten naar het Verre en Midden-Oosten, blijven aanhouden de aankomende periode.

De coronacrisis veroorzaakt nog meer schaarste op de reefer markt. Rederijen annuleren meer dan 380 diensten tussen AziΓ« en Europa en de Trans-Pacifische route. Dit heeft direct effect op de scheepsruimte. De grotere vraag naar capaciteit zal leiden tot het opdrijven van vrachtprijzen.

Schroom niet contact op te nemen voor meer informatie of het boeken van een reefer voor uw temperatuurgevoelige lading. Onze specialist in reefers, Ferdi Lems, staat u graag persoonlijk te woord!

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more