Geplaatst op:

Aankondiging aanpassing uitvoeraangiften

De Douane heeft een aanpassing binnen de uitvoeraangiften aangekondigd. Binnenkort is het niet meer toegestaan om goederen vanuit Nederland te exporteren zonder EU-entiteit.

Wanneer u uw goederen die in het vrije verkeer zijn gebracht vanuit het Europese grondgebied wilt exporteren, is het uitvoerdocument EX-A vereist. Of u als exporteur nu in Nederland, Europa of buiten Europa gevestigd bent, maakt niet uit. Als niet-EU-onderneming kunt u momenteel een indirecte vertegenwoordiger bij de douane tot gemachtigde benoemen voor het registreren van het uitvoerdocument. Dat zal binnenkort niet meer worden geaccepteerd.

Zodra alle geldende kabinetsmaatregelen rondom het coronavirus van de baan zijn, wordt de nieuwe douane-richtlijn binnen vijftien dagen van kracht. Bedrijven buiten de EU mogen dan niet langer meer als exporteur optreden voor de export vanuit Nederland, ook niet via een indirecte vertegenwoordiger bij de douane.

Het opzetten van een EU-entiteit of een bedrijf oprichten via een "trust" maatschappij zijn dan nog de enige manieren om als niet-EU-onderneming goederen vanuit Nederland te kunnen exporteren.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more