Geplaatst op:

Afrika blijft operationeel ondanks lockdown

Veel Afrikaanse landen als Rwanda, Zuid-Afrika, Uganda en Zimbabwe waren al in lockdown, andere landen volgden deze week. Ondanks de strenge maatregelen gaan de werkzaamheden op de terminals vooralsnog door.

De wereld bevindt zich momenteel in een onzekere situatie die niet te overzien is. Door de verspreiding van het coronavirus over de rest van het continent volgden delen van Nigeria, Ivoorkust en Congo deze week met een lockdown.

Tot op heden heeft de lockdown daarentegen geen directe betrekking op uw transport vanuit of naar Afrika. De terminals zijn operationeel en de meeste medewerkers van de rederijen verrichten het werk vanuit huis. Wij houden de situatie uiteraard nauwlettend in de gaten en delen nieuwe informatie met u zodra deze bekend is.

We denken graag met u mee in deze veelbewogen periode en blijven juist nu ook optimaal presteren! Voor meer informatie en de actuele stand van zaken met betrekking tot uw transport vanuit of naar Afrika kunt u terecht bij Joey Verbrugge.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more