Geplaatst op:

Afrikaanse feestdagen

In Afrika worden er naast de welbekende Nederlandse feestdagen het hele jaar door ook andere bijzondere gebeurtenissen herdacht en gevierd. Om goed voorbereid te zijn op alle erkende nationale feestdagen in Afrika hebben wij deze voor u op een rijtje gezet.

Aankomende feestdagen in Afrika 2021:

Dag van de mensenrechten: 21 maart 2021

Feestdag ter herinnering aan het bloedbad in Sharpeville dat op 21 maart 1960 plaatsvond als gevolg van protesten tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika.

Goede Vrijdag: 2 april 2021
Pasen: 4 en 5 april 2021
Vrijheidsdag: 27 april 2021

Op deze feestdag denkt men terug aan de eerste post-Apartheid, democratische verkiezingen die op 27 april in 1994 plaatsvonden. Met deze dag wordt de nadruk op "freedom" gelegd. De eerste vrije, nationale verkiezingen in Zuid-Afrika waarbij iedereen – blank, coloured en zwart – mocht stemmen. Dag van de Arbeid: 1 mei 2021 In tegenstelling tot in Nederland is de Dag van de Arbeid in Afrika wel een officiΓ«le vrije dag. De dag doet herinneren aan de internationale strijd die arbeiders en hun vakbonden hebben geleverd voor solidariteit, goede werkomstandigheden en wettelijk vastgelegde rechten voor arbeiders wereldwijd. Dag van de Jeugd: 16 juni 2021 Herdenking van de scholierenopstand in SowetoΒ (de grootste township van Johannesburg), waar in 1976 duizenden studenten de straat op gingen om te protesteren tegen de invoering van het Afrikaans als voertaal op zwarte scholen.

Nationale Dag van de Vrouw: 9 augustus 2021

Sinds 1994 een feestdag ter herdenking aan het protest van twintigduizend vrouwen die op 9 augustus 1956 in Pretoria protesteerden tegen de pasjeswet, waarmee zwarte Zuid-Afrikanen volgens de Population Registration Act gedwongen werden altijd een pasje bij zich te hebben waarop stond aangegeven waar de betreffende persoon woonde en in welke gebieden hij of zij mocht komen voor werk. Erfenisdag (Heritage Day): 24 september 2021 Feestdag waarop de verscheidenheid aan culturen, gebruiken, gewoonten, tradities en talen van het land wordt gevierd. Deze dag wordt ook wel Nationale Braaidag genoemd, omdat men deze dag als een traditie rond de braai/barbecue doorbrengt.

Verzoeningsdag (Day of Reconciliation): 16 december 2021

Tijdens de Slag bij de Bloedrivier werd op 16 december 1838 een leger van 15.000 Zulu's teruggedreven door 464 Boeren. Deze gebeurtenis wordt beschouwd als symbool voor de politieke en religieuze overwinning van de Boeren op de ZuluΒ’s, en werd een nationale feestdag.

Kerstmis: 25 en 26 december 2021

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more