Geplaatst op:

APM Terminals verdubbelt capaciteit

APM Terminals wil haar capaciteit op de Maasvlakte II verdubbelen. De containerterminal moet niet alleen groter worden, maar ook efficiënter. Hiermee moet APM Terminal de titel als de modernste en efficiëntste van Rotterdam in gaan nemen.

APM Terminal is momenteel goed voor een overslag van 2,7 miljoen standaardcontainers. De uitbreiding van 2,5 kilometer kade en een oppervlakte van 180 hectare moet dat aantal gaan verdubbelen. Naar schatting zal de nieuwe terminal goed zijn voor vier miljoen overslagbewegingen per jaar.

Ondanks dat de terminal in 2015 één van de modernste was, blijft de terminal achter bij wat van een volautomatische terminal verwacht mag worden. De te kleine omvang in combinatie met het te veel aantal medewerkers is één van de oorzaken. De productiviteit van de oudere terminal in Rotterdam die begin dit jaar verkocht is aan branchegenoot ECT lag op sommige momenten hoger dan de nieuwe.

De uitgebreide terminal op de Maasvlakte II kan met dezelfde personele bezetting meer volume gaan verwerken en zou de productiviteit naar het beoogde niveau moeten brengen. Daarvoor is APMT bereid te investeren in om-, her- en bijscholing van medewerkers.

Het komende jaar gaat de dochteronderneming van de Deense rederij Mærsk met de ondernemingsraad werken aan plannen om de prestaties te verbeteren. Volgend jaar worden de plannen uitgewerkt met als doel dat alles in 2026 gerealiseerd is.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more